Bel nu voor een afspraak: 030 604 77 76

 
> De praktijk
> Ons team
> Werkwijze
> Afspraak
> Vergoeding
> Tarieven
> Openingstijden
> Kwaliteit
> Contact

Voor ons betekend kwaliteit het controleren, bewaken en verbeteren van onze zorg. Zo wordt u bij ons uitsluitend behandeld door kwaliteitsgeregistreerde therapeuten. Zij voldoen daarmee aan de juiste opleidingseisen en zijn doorlopend bezig met het volgen van vakgerichte nascholing en training. Daarnaast voldoet de praktijk aan de juiste hygiëne en veiligheidseisen en wordt er gewerkt volgens de meest recente richtlijnen.
Ook uw mening en ervaring is voor ons van groot belang. Tijdens en
na uw behandeltraject evalueren wij met u of u tevreden bent over de behaalde resultaten en de wijze waarop wij u hebben behandeld. Ook wordt er jaarlijks in de praktijk een algemeen patient tevredenheids onderzoek gehouden.

In de Kwaliteitswet Zorginstellingen staat omschreven dat instellingen verantwoorde zorg moeten leveren. Dit houdt onder anderen in dat de zorg die geleverd wordt doeltreffend, doelmatig, patiëntgericht én van goede kwaliteit moet zijn. Wij hechten hier grote waarde aan en doen alles binnen ons kunnen om elke cliënt de best mogelijke behandeling te bieden.

Klachten regeling
Wij doen onze uiterste best om u een optimale behandeling aan te bieden. Heeft u op- of aanmerkingen over enig aspect van de behandeling, aarzel dan niet en geef het aan ons door. Wij vragen u hiervoor een aparte afspraak te maken zodat wij de tijd kunnen nemen om met u de klacht te bespreken.

Bent u van mening dat wij uw klacht niet naar behoren hebben opgelost of u geeft de voorkeur aan een bemiddelingsgesprek? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

Wanneer ook een bemiddelingsgesprek niet het gewenste resultaat oplevert kunt u zich wenden tot de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP).

 

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen zijn wij onder anderen lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en zijn al onze therapeuten ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze organisaties zijn er speciaal voor de beroepsgroepen en stellen ook kwaliteitseisen aan hun leden. Ook het uitgeven van richtlijnen is een belangrijk onderdeel hiervan. Dit verplicht ons als therapeut om o.a. te werken volgens deze richtlijnen en het volgen van na- en bijscholingen.

Huidtherapie is geregeld in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG; artikel 34).


 

Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke of beschadigde huid. Littekens, acne, pigment en overbeharing zijn maar enkele voorbeelden van huidproblemen waarmee een huidtherapeut kan helpen.

Het doel van de behandelingen is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van de aandoening. Op eigen initiatief of met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij een huidtherapeut terecht.

 

IPL- en lasertherapie wordt ingezet bij diverse huidproblemen zoals verwijde bloedvaatjes bij couperose, te veel pigment bij pigmentvlekken, littekens na acne maar ook bij ongewenste haargroei, schimmelnagels, rimpels en zonneschade in de huid.

Afhankelijk van het huidprobleem wordt er gekozen voor de juiste IPL (lichtflits) of laserapparatuur. Ieder huidprobleem heeft immers zijn een eigen in de huid te behandelen doel. Er bestaat niet één laser of IPL flitslamp waarmee alles behandeld kan worden.

 

Als aanvulling op de huid- en laser therapieën en om behaalde resultaten te behouden kunt u bij ons ook terecht voor huidverzorgende behandelingen. De basis behandelingen zijn er speciaal op gericht om een goede huidconditie te behouden. Ook advies over zonbescherming en productgebruik zal hierbij niet ontbreken.

Bij onze behandelingen en zodat u thuis de huid op een juiste wijze kunt verzorgen maken wij gebruik van de huidzorg producten van Dermalogica, Louis Widmer en Paula's Choice.

> De praktijk
> Ons team
> Werkwijze
> Afspraak
> Vergoeding
> Tarieven
> Openingstijden
> Kwaliteit
> Contact
> Acnetherapie
> Chemische peeling
> Microdermabrasie
> Definitief ontharen
> Pigmentbehandeling
> Couperose behandeling
> Littekentherapie
> Huidverbetering
> Laserpeeling
> Huidanalyse & advies
> Product keuze & gebruik
> Basic huidbehandeling
> Maak een afspraak
> Stel een vraag
> Bel mij terug
> Contactgegevens
 

 

De Huidtherapeut

Richterslaan 62
3431 AK Nieuwegein
Tel. 030-6047776
praktijk@dehuidtherapeut.nl
© Copyright De Huidtherapeut