Bel nu voor een afspraak: 030 604 77 76
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 
> Huidtherapie
> Intake Huidtherapie
> Acnetherapie
> Chemische peeling
> Coaguleren
> Camouflagetherapie
> Elektrisch ontharen
> Laser- en lichttherapie
> Littekentherapie
> Manuele lymfedrainage
> Microdermabrasie
> Micro needling therapie
 
 
 

Acne is een aandoening van de talgklieren die veel voorkomt. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar veel talgfollikels voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug.

De precieze oorzaak van acne is nog niet bekend. Wel weten we dat factoren als een verhoogde talgproductie, de verstopping van de talgklier, het vermeerderen van de bacteriën in de talgklier een grote rol spelen bij het ontstaan van acne. Maar ook door druk/wrijving op de huid, geneesmiddelen, krabben, stress, sterke klimaatwisselingen en zon kan acne ontstaan of verergeren. Er is gelukkig steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar acne. Hieruit komt onder anderen naar voren dat bepaalde voedingsmiddelen (suikers) acne kunnen verergeren.

De behandeling van acne is per acnetype verschillend. In aanvang ligt het accent van de behandeling vooral op het "schoon" maken van de huid. De huid wordt behandeld om comedonen (ook wel mee-eters genoemd) en ontstekingen te reduceren. En niet geheel onbelangrijk: een goed advies hoe en met welke producten de huid thuis te verzorgen.

Wanneer de comedonen en ontstekingen voldoende gereduceerd zijn kunnen ook aanvullende therapieën zoals microdermabrasie en chemische peelings worden toegepast. Hiermee kan bijvoorbeeld overgebleven roodheid, pigmentatie en/of littekens behandeld worden. Voor de behandeling van acne in het gelaat is vaak een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering mogelijk.

Bij acne wordt de behandeling vaak gecombineerd met door de arts voorgeschreven medicatie. Door bijvoorbeeld door een afschilferende, talgreducerende en/of ontstekingsremmende werking kan medicatie ervoor zorgen dat de acne sneller zal reduceren. Wanneer er door de huisarts of dermatoloog medicatie is voorgeschreven wordt het huidverzorgingsadvies en de behandeling aangepast.

Chemische peeling bij acne
Bij milde acne kunnen chemische peelings ingezet worden. Deze bevorderen het afschilferen van de huid en activeren de vernieuwing van cellen in de hoornlaag. Hierdoor wordt de verdikte hoornlaag dunner zodat er minder talgverstoppingen ontstaan. Een chemische peeling (in diverse percentages) kan door de huidtherapeut aan de acnetherapie worden toegevoegd en geadviseerd worden in lage concentraties voor thuisgebruik.

Laserbehandeling bij acne

Wanneer grote ontstekingen voldoende gereduceerd zijn kunnen de restverschijnselen als roodheid, vergrote talgklieren en littekens behandeld worden met de fractionele Erbium laser. Vergrote talgklieren worden met deze behandeling kleiner waardoor de talgproductie wordt gereduceerd. Ook roodheid in de huid, gesprongen haarvaatjes en littekentjes worden minder.

Camouflage bij acne
Indien u de huid graag wilt camoufleren raden wij u lycogel aan. Deze camouflage is speciaal geschikt voor de acne huid. Het geeft een goede dagelijkse camouflage, heeft een zonnebescherming van SPF 30 en is olie-vrij. Het sluit de huid niet af en geeft gelijk een goede bescherming tegen UV licht.

 

> MAAK EEN AFSPRAAK

> BEL MIJ TERUG

> STEL UW VRAAG

> CONTACTGEGEVENS

Wij zijn lid van de
Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en al onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke of beschadigde huid. Littekens, acne, pigment en overbeharing zijn maar enkele voorbeelden van huidproblemen waarmee een huidtherapeut kan helpen.

Het doel van de behandelingen is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van de aandoening. Op eigen initiatief of met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij een huidtherapeut terecht.

 

IPL- en lasertherapie wordt ingezet bij diverse huidproblemen zoals verwijde bloedvaatjes bij couperose, te veel pigment bij pigmentvlekken, littekens na acne maar ook bij ongewenste haargroei, schimmelnagels, rimpels en zonneschade in de huid.

Afhankelijk van het huidprobleem wordt er gekozen voor de juiste IPL (lichtflits) of laserapparatuur. Ieder huidprobleem heeft immers zijn een eigen in de huid te behandelen doel. Er bestaat niet één laser of IPL flitslamp waarmee alles behandeld kan worden.

 

Als aanvulling op de huid- en laser therapieën en om behaalde resultaten te behouden kunt u bij ons ook terecht voor huidverzorgende behandelingen. De basis behandelingen zijn er speciaal op gericht om een goede huidconditie te behouden. Ook advies over zonbescherming en productgebruik zal hierbij niet ontbreken.

Bij onze behandelingen en zodat u thuis de huid op een juiste wijze kunt verzorgen maken wij gebruik van de huidzorg producten van Dermalogica, Louis Widmer en Paula's Choice.

> De praktijk
> Ons team
> Werkwijze
> Afspraak
> Vergoeding
> Tarieven
> Openingstijden
> Kwaliteit
> Contact
> Acnetherapie
> Chemische peeling
> Microdermabrasie
> Definitief ontharen
> Pigmentbehandeling
> Couperose behandeling
> Littekentherapie
> Huidverbetering
> Laserpeeling
> Huidanalyse & advies
> Product keuze & gebruik
> Basic huidbehandeling
> Maak een afspraak
> Stel een vraag
> Bel mij terug
> Contactgegevens
 

 

De Huidtherapeut

Richterslaan 62
3431 AK Nieuwegein
Tel. 030-6047776
praktijk@dehuidtherapeut.nl
© Copyright De Huidtherapeut