Bel nu voor een afspraak: 030 604 77 76
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 
> Laser & IPL
> Intake Laser & IPL
> Definitief ontharen
> Pigment problemen
> Huidveroudering
> Laserpeeling
> Vaatproblemen
> Littekens

 

Wanneer er veel kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht ontstaan wordt dit couperose genoemd. Het kan zich beperken tot bijvoorbeeld alleen de neus maar veelal zijn ook beide wangen aangedaan. Het komt zowel bij mannen als vrouwen voor en is een onschuldige huidaandoening. Soms kan de huid ook pijnlijk zijn maar couperose is voornamelijk voor de meeste patiënten cosmetisch storend.

De precieze oorzaak is niet bekend. Het kan een gevolg zijn van rosacea. Een huidaandoening waarbij roodheid en ontstekingen in het gezicht ontstaan. Erfelijke aanleg, veel zonlicht en sterke warmte/koude wisselingen kunnen de couperose verergeren.

Wanneer er maar enkele vaatjes aanwezig zijn kunnen deze door middel van coagulatie behandeld worden. Hierbij wordt het vaatje met een heel fijn naaldje dichtgebrand. Bij grote vaatjes en uitgebreide couperose wordt er gebruik gemaakt van de vaatlaser. Ook kleine steelwratjes in de hals en rode bloedpuntjes op het lichaam kunnen met de laser behandeld worden.

Tijdens het behandelen met de laser wordt de energie van de vaatlaser opgenomen in de rode bloedkleurstof (oxy-haemoglobine) van de oppervlakkige openstaande vaatjes. Deze energie wordt daar omgezet in warmte waardoor de eiwitstructuren van de vaatwandjes denatureren. De vaatjes trekken hierdoor samen en het lichaam ruimt deze verschrompelde vaatjes netjes op. Doorgaans zijn 1 à 2 behandeling nodig om tot een goed resultaat te komen.
 

> MAAK EEN AFSPRAAK

> BEL MIJ TERUG

> STEL UW VRAAG

> CONTACTGEGEVENS

Wij zijn lid van de
Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en al onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke of beschadigde huid. Littekens, acne, pigment en overbeharing zijn maar enkele voorbeelden van huidproblemen waarmee een huidtherapeut kan helpen.

Het doel van de behandelingen is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van de aandoening. Op eigen initiatief of met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij een huidtherapeut terecht.

 

IPL- en lasertherapie wordt ingezet bij diverse huidproblemen zoals verwijde bloedvaatjes bij couperose, te veel pigment bij pigmentvlekken, littekens na acne maar ook bij ongewenste haargroei, schimmelnagels, rimpels en zonneschade in de huid.

Afhankelijk van het huidprobleem wordt er gekozen voor de juiste IPL (lichtflits) of laserapparatuur. Ieder huidprobleem heeft immers zijn een eigen in de huid te behandelen doel. Er bestaat niet één laser of IPL flitslamp waarmee alles behandeld kan worden.

 

Als aanvulling op de huid- en laser therapieën en om behaalde resultaten te behouden kunt u bij ons ook terecht voor huidverzorgende behandelingen. De basis behandelingen zijn er speciaal op gericht om een goede huidconditie te behouden. Ook advies over zonbescherming en productgebruik zal hierbij niet ontbreken.

Bij onze behandelingen en zodat u thuis de huid op een juiste wijze kunt verzorgen maken wij gebruik van de huidzorg producten van Dermalogica, Louis Widmer en Paula's Choice.

> De praktijk
> Ons team
> Werkwijze
> Afspraak
> Vergoeding
> Tarieven
> Openingstijden
> Kwaliteit
> Contact
> Acnetherapie
> Chemische peeling
> Microdermabrasie
> Definitief ontharen
> Pigmentbehandeling
> Couperose behandeling
> Littekentherapie
> Huidverbetering
> Laserpeeling
> Huidanalyse & advies
> Product keuze & gebruik
> Basic huidbehandeling
> Maak een afspraak
> Stel een vraag
> Bel mij terug
> Contactgegevens
 

 

De Huidtherapeut

Richterslaan 62
3431 AK Nieuwegein
Tel. 030-6047776
praktijk@dehuidtherapeut.nl
© Copyright De Huidtherapeut